Om de start van ons nieuwe thema met een bang te beginnen gingen wij op bezoek naar, ... ja je raad het goed DE KINDERBOERDERIJ!! Het was er super. We leerden kennismaken met tal van boerderijdieren (varkens, paarden, kippen, geiten, schapen, een hond, een kat, ...) en dit dankzij de kennis van de boer die ons vol enthousiamsme over zijn dieren vertelde. Ook konden we verse eitjes proeven die de kip speciaal gelegd had en als kers op de taart bakten we ons eigen lekkere broodje. Daarna gingen we verder met het verkennen van de boerderij in de klas en zelf in de gavers kwamen we boerderijdieren tegen (koeien, paarden, ezels en honden) maar natuurlijk ook enkele bosdieren. Het was allesinds zeer leerlijk! nog eens een dikke dank u wel aan de boer van kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk.

Groetjes K2B.

de voorbije wekern leerden we ons lichaam wat beter kennen. Zo ondervonden we dat we 2 ogen, 2 benen, 2 oren, 1 buik, ... hebben. We gingen volop de exploratietoer op om uit te zoeken wat we allemaal konden doen met ons lichaam en we kwamen zelf tot de conclusie dat er in ons lichaam botten zitten. Wow wat was me dat allemaal.

Groetjes K2B

Wat hadden we geluk, Kikker was jarig!

Als verrassing voor kikker hebben we met zen allen samengewerkt om het beste, leukste, meest fantastische feest voor te bereiden voor kikker. we versierden de klas met mooie gekleurde verjaardagsvlaggen, leerden een verjaardagslied, maakten een leuke verjaardagkalender (zodat we natuurlijk ook weten wanneer we onze eigen verjaardag kunnen vieren), en we maakten zelf elk een super lekkere taart om op het feestje te kunnen verslinden. Ook kikker kon tracteren voor zijn verjaardag. Hij mocht langsgaan bij mevrouw Marieke om uit de verjaardagskast lekkere snoepjes te kiezen voor de hele klas. Mmm...

Groetjes K2B